Tysk succéserie filmas i Borgholm

På måndag börjar inspelningen av den tyska serien "Inga Lindström" i Borgholm. På Hotell Strand kunde frivilliga anmäla sig som statister.
Öland • Publicerad 13 maj 2014
Karin Evertsson och Emma Åsenius anmälde sig som statister till den tyska succéserien som filmas i Borgholm.
Karin Evertsson och Emma Åsenius anmälde sig som statister till den tyska succéserien som filmas i Borgholm.Foto: Kaisa Andersson

– Jag var med som statist när de spelade in Skumtimmen, men tyvärr klipptes scenen jag var med i ur filmen, så jag hoppas på en andra chans, säger Emma Åsenius som var en av dem som anmälde sig som frivillig statist.

Filmserien "Inga Lindström" har omkring 6,5 miljoner tittare i Tyskland och utspelar sig i Sverige, fast med tyska skådespelare. Serien har sänts i elva år och tidigare har man främst spelat in i sörmländska Nyköping och i Stockholm. Men i år spelar man alltså in film nummer 54, "Stenskeppet", i Borgholm med omnejd.

– Det kommer vara mycket vackra landskapsbilder på alvaret, väderkvarnar och stränder. Det är främst därför tyska publiken tittar på serien, säger Asaad Mounajed, produktionsansvarig för Inga Lindström.

Filmen, som blir ett familjedrama i pittoresk Öländsk miljö, kommer att spelas in på olika platser i Borgholm under tre veckor, och 50 statister behövs. Men man behöver inte se ut som klichébilden av svenskar för att få en roll, säger Assad Mounajed.

– Klichén är att alla svenskar är blonda. Men människor ser ut som de ser ut, det får inte se framtvingat ut.

Kaisa Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.