Två skadade när bil skenade på torget

Två personer skadades och minst fyra chockades då en sportbil skenade och rände rakt in i ett stånd på Borgholms torg på lördagseftermiddagen.
Öland • Publicerad 30 juni 2012

Bilen var på väg att parkera efter en parad som Svenska De Tomasoklubben hade genomfört på gågatan.

– Jag hörde hur det bara skrek till. Gasen måste ha hängt sig, säger klubbens ordförande Henrik Svensson.

Istället för att svänga fortsatte bilen rakt fram och kolliderade på vägen med en man med rullator som hamnade på huven. Sportbilen föste sedan ett torgstånd framför sig in i en glasskiosk som säckade ihop. Ytterligare en person kom i kläm under glasskiosken.

Efter bilen fanns långa bromsspår från den ödesdigra färden på 50 meter.

Räddningstjänsten lyckades efter en dryg halvtimme få loss de skadade som fördes till sjukhus. Mannen som hamnade på huven, en 76-åring, fick allvarliga skador och överfördes senare till Universitetssjukhuset i Linköping där han opererades akut. Den andre mannen blev kvar för vård i Kalmar.

Fyra personer fördes chockade och med lätta fysiska skador till vårdcentralen.

– Jag har aldrig hört talas om att det hänt något liknande tidigare med De Tomaso-bilar. Vi är såklart förkrossade, säger Henrik Svensson.

Polisen inledde en förundersökning om vållande till kroppsskada. Men den 52-årige bilföraren från Halland hade ännu inte hörts på söndagen.

Kommunens krisorganisation sattes i arbete och tog sammanlagt emot ett 40-tal personer för stöd och samtal efter händelsen.

Anders Kockum

Barometern

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.