Tv-team filmade på Barometern

Leif GW Persson får hjälp av Barometern för att lösa morden på norra Öland. På onsdagen var ett tv-team på plats på redaktionen i Borgholm.
Öland • Publicerad 31 januari 2013
Mark Vouri från Veckans brott filmar Barometerns reporter Johan Nordström.Foto: Bo Lundquist
Mark Vouri från Veckans brott filmar Barometerns reporter Johan Nordström.Foto: Bo LundquistFoto: Bo Lundquist

SVT:s program Veckans brott är inne på sin sjätte säsong och håller på att filma ett inslag om morden på norra Öland.

– Leif GW kommer att analysera fallet, säger Lise Bergvall när hon besöker Barometerns redaktion.

Tv-teamet besökte Barometern för att intervjua reportern Johan Nordström. Han har sedan årets början uppmärksammat händelserna i ett flertal artiklar.

– Jag är intresserad av fallet för att det är en extrem händelse. Många har dött och troligtvis går en seriemördare fri, säger han under intervjun.

Tv-teamet tog del av Barometerns artiklar och genomförde intervjun under förmiddagen. Sedan begav det sig tillsammans med polisens spanings­ledare, Ulf Martinsson, till Flakeböle där de senaste morden ägt rum.

– Jag blev intresserad av fallet när jag läste om det i en kvällstidning. Jag undrade varför det inte skrevs mer om det när det fanns misstankar om en seriemördare, säger fotografen Mark Vouri som har jobbat med Veckans brott sedan starten.

Inslaget om morden på Öland är planerat att sändas tisdagen den 12 februari.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.