GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sommarhäng i Färjestaden – nu med sushi, flytbryggor och våffelbod

Färjestadens hamn och Talludden är två populära ”häng” – både på dagarna och kvällarna. I sommar välkomnar sommarpärlorna besökarna med en rad nyheter.
Färjestaden • Publicerad 6 juli 2022
Solnedgången i Färjestadens hamn lockar många besökare om kvällarna.
Solnedgången i Färjestadens hamn lockar många besökare om kvällarna.Foto: Carin Janefrid

Populära Färjestadens hamn och Talludden, grannen i söder, drar mängder med badande, soldyrkande, hungriga och törstiga, människor under sommarmånaderna. Lagom till den här sommaren har det hänt en hel del nytt i området.

Badplatsen i hamnen har fått nya flytbryggor och utrustats med badhytter.
Badplatsen i hamnen har fått nya flytbryggor och utrustats med badhytter.Foto: David Winberg

Kommunen har, exempelvis, lagt i totalt 27 meter långa flytbryggor vid den hopptäta badpiren i hamnen.

På land har Ölandschoklad köpt upp grannen Våfflerian vilket betyder att ”ÖC” nu har tillgång till ett sol- och serveringsdäck söderut – precis vid Talluddens strand.

Restaurangen och hotellet i hamnen har också gått igenom en förvandling i och med nya ägarparet Anders Bemervik och Fredrik Gyllensten. Restaurangens nya namn är Epok. Susanne Edén, som redan driver Seasalt kitchen i hamnen, är en av krafterna bakom den nya restaurangen.

Tuyen Ottosson öppnade nyligen Saigon Sushi i Färjestaden, det första sushistället på orten.
Tuyen Ottosson öppnade nyligen Saigon Sushi i Färjestaden, det första sushistället på orten.Foto: David Winberg

Susanne Edén ligger också bakom två nyheter på Barefoot by the Beach i Talluddens poolområde. Tuyen Ottosson har öppnat sitt Saigon Sushi hos Barefoot vilket också är Färjestadens första sushiställe. Dessutom kommer tonåringarna Hannes Wallvin och Alexander Edén ha en våffelbod under samma "barfotatak"

Färjan M/S Dessi trafikerar som vanligt sträckan mellan Kalmar och Färjestaden och resan mellan Tullhamnen i Kalmar och hamnen i Färjestaden tar knappt 30 minuter. Under högsäsongen i juni till augusti kör Rederi Ressel färjan alla dagar i veckan och även sent på kvällen. En nyhet för säsongen är att man även kan köpa tura-biljetter. Under en säsong åker cirka 35 000 passagerare med M/S Dessi och av dem har ungefär 35 procent cykeln med sig ombord.

M/S Dessi angör bryggan i Färjestadens hamn. Färjan går både dag och kvällar mellan Färjestaden och Tullhamnen i Kamar. En tur som tar en knapp halvtimme. I bakgrunden syns gamla färjan Kalmarsund VIII.
M/S Dessi angör bryggan i Färjestadens hamn. Färjan går både dag och kvällar mellan Färjestaden och Tullhamnen i Kamar. En tur som tar en knapp halvtimme. I bakgrunden syns gamla färjan Kalmarsund VIII.Foto: Carin Janefrid

Fler utflyktstips och nöjen i Kalmar län!

Carin JanefridSkicka e-post
David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.