Annons

Solig premiär för pjäsen Badjävlar

– Egentligen har vi plats för 150 personer i publiken, men i dag är det ju premiär. Jag tror här är mellan 170 och 180 personer i publiken i kväll.
Öland • Publicerad 20 juli 2011
Christian Gustavsson, Klara Hellberg Hallengren och Rosie Petersson fördriver tiden inför föreställningen.Foto: Helge Rubin

Den ljumma sommarsolen strålar ned från en klarblå sommarhimmel över gården till Södviks Gästgivaregård. Det är premiärkväll för teater Proximus uppsättning av Lars Molins TV-film från 1971, Badjävlar. Allt medan premiärgästerna samtalar och letar efter bra platser småstressar regissören Lars Sonnesjö med än det ena, än det andra.

– Det blir lite annorlunda med utomhusföreställningar, det är mycket att fixa med. Men jag tror att allt kommer att gå bra, säger Lars Sonnesjö med ett snett leende efter det att han grävt ned högtalarsladden till medhörningshögtalaren.

Annons

Samtidigt som hela ensemblen i teater Proximus nervöst försöker få de sista minuterna att gå bakom scenen fylls sittplatserna framför den samma.

Två av de sista gästerna är vissångarna Finn Zetterholm och Bengt Sändh. I TV-filmen agerade de två en sorts pausunderhållning genom att då och då återkomma med små trubadurinslag.

– Det ska bli roligt att se hur man gjort om filmen, men nej, jag kommer inte att spela något i kväll, säger Bengt Sändh innan han slår sig ned i den fulltaliga publiken.

Läs recensionen av Badjävlar i torsdagens Barometern

Mats Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons