Skidresenärer hindras inte av Coronaoro

Öland Artikeln publicerades

På fredag åker ölänningarna iväg på årets andra skidresa till Italien. Resebyrån Gotravel håller sig hela tiden uppdaterad om vad som gäller.

På fredag går årets andra skidresa till Piccolino i Dolomiterna, Italien. Det är Ölands enda resebyrå, Gotravel som arrangerat skidresor 26 år i rad till Italien. Att det rapporteras om Coronasmitta i andra delar av Italien är inget som, i nuläget, drabbar de planerade resorna.

– Nej, vi reser till en plats som är några timmars resa utanför det så kallade, drabbade bältet mellan Milano och Venedig. Vi har täta kontakter med hotellet och svenska och italienska myndigheterna och får kontinuerlig information om vad som gäller och det finns inga hinder för att åka, säger Elisabet Angelin, på Gotravel.

Skulle det uppkomma ny information som berör området resan går till tar resebyrån givetvis nya beslut utefter det.

– Vi följer händelseutvecklingen mycket noggrant.

Elisabet Angelin, vd för Tomas Buss och Gotravel säger att de hela tiden uppdaterar sig om vad som gäller med Coronaviruset i Italien.
Foto: Privat: Gotravel
Elisabet Angelin, vd för Tomas Buss och Gotravel säger att de hela tiden uppdaterar sig om vad som gäller med Coronaviruset i Italien.

Hon berättar att en grupp som åkte vecka åtta har kommit hem till Öland.

– Vi har ju två resor dit varje säsong och båda är fullbokade det är de varje år. Vi har fått några samtal från resenärer som är oroliga men vi ger dem besked utefter vad vi vet och agerar efter deras önskemål. Är man det minsta orolig eller vill ställa frågor är man självklart välkommen att höra av sig – oavsett om man har en bokad resa man är orolig för eller ej.

Hon säger även att det inte är några resenärer som har avbokat på grund av oro för Coronavirus.

– Vi följer noga de rekommendationer som finns och vi uppdaterar hela tiden. Vi har ett eget hotell, alltså ett hotell där övervägande delen är våra gäster och ägarna där har vi kontakt med hela tiden också.

Carl Malgerud är en av de som ser fram emot skidresan till Italien.
Foto: Maria Alåsen
Carl Malgerud är en av de som ser fram emot skidresan till Italien.

Hon förklarar att det är en bussresa och därmed enklare att ta sig ifrån platsen om gästerna skulle vara oroliga eller om något annat inträffar. Carl Malgerud M-politiker i Borgholms kommun är en av de som ska med på resan.

– Jag känner ingen oro eftersom det är en bra bit ifrån de drabbade städerna. Dessutom är det en resebyrå man litar på och de följer hela tiden upp och ser vad det är som gäller. Vi åker nu på fredag och det ser jag fram emot, säger Carl Malgerud.

Han säger att man är på hotellet och sedan ute och åker i backarna för det mesta.

– Det är ju inte så att man är så nära andra turister.

Resebyrån har skickat ut ett brev till de inbokade resenärerna.

””Hej Piccolinoresenär! Oron för Coronavirusets härjningar påverkar stora delar av världen, naturligtvis. Vi från Gotravel vill härmed ge er resenärer information inför er resa nu på fredag, om våra ställningstaganden inför viruset. I Italien är för tillfället 11 städer isolerade och belagda med in- och utreseförbud, vilket rör omkring 50.000 människor. Detta gäller främst städer i områdena Lombardiet och Veneto. Idag, måndag 24/2, är siffran på smittade i Italien cirka 200 personer varav ca 90 befinner sig i Lombardiet, och resterande i Veneto och ytterligare i grannregionerna Piemonte och Emilia-Romagna. Vi ska resa till Piccolino som är beläget cirka 20 mil norr om de drabbade områdena. På vårt hotell Ostario Posta befinner sig vi i vår grupp, vi har huvuddelen av hotellet för oss själva och det kan finnas enstaka andra gäster på hotellet. Vi känner ingen oro för att resa till Piccolino, UD har ingen avrådan från att resa till området. Om detta förändras tar vi givetvis nya beslut och vi följer händelseutvecklingen, självfallet, mycket noggrant. Känner du oro är du självklart varmt välkommen att kontakta oss!”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.