Annons

Sjöbodar planeras i Byxelkroks hamn

I somras brann Byxelkroks rökeri ned. Nu vill fastighetsbolaget som äger marken bygga 19 sjöbodar i Byxelkroks hamn, på platsen där rökeriet låg.
Öland • Publicerad 18 mars 2008

En bygglovsansökan har nått kommunen och tanken är att tre av bodarna ska inhysa en restaurangverksamhet, samt att en bod ska få Dykcentrat som hyresgäst. En fiskaffär ska det också bli och utöver det har ett antal konstnärer visat intresse för att hyra in sig i de övriga bodarna.

-Vi har redan börjat riva resterna av rökeriet och om allt går som det ska är vi klara till midsommar. I första etappen blir det sju bodar i en halvcirkel, sedan vill vi fortsätta nästa år så det blir 19 totalt säger, Bertil Sjöö, ägare till fastighetsbolaget Grevelyckan.

Tanken är att bodarna ska bli identiska på 35 kvadratmeter styck och byggas i liggande timmer efter överläggande med Böda hembygdsförening.

Peter Alexis
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons