Professor från Lund Capellagårdens nya rektor

Capellagårdens nya rektor är utsedd. Den 1 juli 2006 tar professor Heléne Lundkvist från Lund över rodret på skolan, men flyttlasset till Öland går redan om några veckor.
Öland • Publicerad 11 februari 2006

- Det här är väldigt roligt. Det känns bra på många plan.

På fredagen stod det klart. Av de fyra personer som kallades till intervju för tjänsten som Capellagårdens nya rektor blev det Heléne Lundkvist från Lund som drog det längsta strået. När Barometern-OT ringde upp henne på fredagskvällen var hon glad över skolstyrelsens beslut. Och det var inte endast för jobbets skull, utan även för den kommande flytten. Efter att ha varit sommarölänning i flera år ska Heléne Lundkvist bli permanentboende i sitt hus i Pilekulla, Södra Möckleby.

"Det ska bli spännande" - Det ska bli spännande att bo på Öland. Jag flyttar snart och har redan sagt upp lägenheten, sade hon och skrattade.

Heléne Lundkvist har senast jobbat som enhetschef vid Lunds universitets utvecklingscentrum för lärande och undervisning. 1981 doktorerade hon i zoologisk ekologi. Därefter arbetade hon vid Lantbruksuniversitetet i Uppsala där hon blev utnämnd till professor i markekologi 1999. Hon har ett stort intresse för hantverksutbildning med konstnärlig inriktning, ett intresse som hon ser fram emot att få jobba nära som rektor på Capellagården.

Nöjd med beslutet - Det ska bli härligt att få vara i skolans miljö och känna skaparkraften och glädjen.

Dan Isacson, ordförande

i Capellagårdens styrelse, är nöjd med beslutet att anställa Heléne Lundkvist.

- Hon blev enhälligt vald. Alla i styrelsen ställde sig bakom beslutet.

Varför valde ni just Heléne som ny rektor?

- Hon har bäst förutsättningar för att leda och utveckla Capellagården. Nu ska vi ta nya tag och börja från scratch.

Pernilla Söderkvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.