Politiker fick svar på annons

Hans Sabelström (C) fann ett lantbrukarpar till gården på sydöstra Öland.
Öland • Publicerad 12 april 2011
Hans Sabeslström annonserade efter ett lantbrukarpar till sin gård eftersom politiken tar mycket tid.
Hans Sabeslström annonserade efter ett lantbrukarpar till sin gård eftersom politiken tar mycket tid.Foto: Veronika Karlsson

I februari skrev Barometern om Hans Sabelström som fått många politiska uppdrag. För att hinna med politiken annonserade han efter ett lantbrukarpar eftersom den anställda djurskötaren ville sluta. Katrin Lindmark och sambon Martin Carlsson Levin, som senast varit anställda på Skurups lantbruksskola, nappade på erbjudandet. Katrin Lindmark har än så länge bara varit på Öland i några dagar, men har fått en positiv bild av Öland som lantbruksområde. Hon kan än så länge inte säga om det skulle vara aktuellt att bli delägare i framtiden.

Hans Sabelström, berättar att det inte var många sökande.

– Jag har fått en del förfrågningar från Ukraina och Polen, men eftersom personerna ska ta ansvar när jag är borta måste de kunna svenska, säger han.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.