GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Politiker åtalas för rattfylleri

En av Mörbylånga kommuns fullmäktigeledamöter har åtalats för grov rattfylla. Ledamoten stoppades av polis i centrala Färjestaden. Blåstestet visade 2,15 promille.
Öland • Publicerad 4 februari 2014
Foto: ANNA ERIKSSON / TT

Det var i mitten av november som ledamoten körde bil berusad, bland annat vid Ölands köpstad. Den höga alkoholkoncentrationen i kombination med att ledamoten utsatt andra för fara gör att brottet bör bedömas som grovt, enligt åtalet.

Politikern har erkänt och har diskuterat händelsen med sina partikamrater. Det inträffade har blivit en väckarklocka för fullmäktigeledamoten.

– Det var riktigt dumt av mig men det har också fått mig att skärpa mig. Alkohol kan göra att man gör saker som man sagt att man aldrig skulle göra, säger politikern.

Gruppledaren ser ingen anledning att åtalet skulle leda till någon åtgärd. Förtroendet är orubbat. Däremot ska partikamraterna stötta på alla sätt de kan för att det inte ska hända igen.

– Det kan hända den bästa och det är precis vad som har hänt här. Livet blir lite knaggligt ibland, det kan bli för mycket, säger gruppledaren.

Vad gör ni om det skulle upprepas?

– Nu måste vi ta hand om personen. Det är i sådana här lägen som det blir tydligt vilka som är ens äkta vänner. Det gäller verkligen att vännerna ställer upp nu.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.