Ägaren: Pizzerian ska byggas upp igen efter branden

Skogsby Artikeln publicerades
Foto: Helmuth Petersson

Pizzerian i Skogsby på Öland började brinna under natten till lördagen. Det var andra gången på bara några månader och ägaren Ramazan Öztürk konstaterar att skadorna är värre den här gången.

Larmet kom 01.38 under natten till lördagen. Räddningstjänsten från Kalmar, Färjestaden och Mörbylånga påbörjade släckningsarbetet. I nuläget är det oklart hur branden har uppstått.

– Det är fortfarande ganska knapphändiga uppgifter vi har fått men detta är ett stort pådrag, säger Kicki Carlsson, larmoperatör vid räddningstjänsten i Kalmar.

Vid 3-tiden höll räddningstjänsten fortfarande på med släckningsarbetet men framför allt så försökte man förhindra spridningsrisken till närliggande träbyggnad som bara är några meter bort från branden. Enligt Kicki Carlsson är omfattningen så stor att restaurangen inte går att rädda.

– Det jag fått till mig nu vid 3-tiden är att restaurangen inte går att rädda utan den kommer få brinna ner till grunden under natten. Räddningstjänsten kommer finnas kvar på plats i ytterligare flera timmar, säger hon.

Vid 06.30 var räddningstjänsten klara på plats och hade lyckats förhindra spridning. Ärendet var då överlämnat till polisen, som kommer inleda en förundersökning tidigast under lördagen. Platsen är avspärrad.

– Vi kommer inte kunna komma till platsen innan det svalnat. Men i nuläget är det oklara uppgifter om hur branden startat och initialt är brottsrubriceringen mordbrand, säger Anders Olsson, inre befäl vid Kalmarpolisen.

På pizzerians Facebooksida framgår att man så sent som i juli drabbades av en brand och då behövde man hålla stängt ett antal dagar för renovering. Den här gången är skadorna större och pizzerian kommer att hålla stängt tills vidare, enligt Facebooksidan.

 Ramazan Öztürk är fast beslutet. Pizzerian i Skogsby ska byggas upp igen. ”Jag ger mig aldrig, jag viker inte en tum. De fega uslingar som ligger bakom de här bränderna ska inte få vinna.”
Foto: Veronika Karlsson
Ramazan Öztürk är fast beslutet. Pizzerian i Skogsby ska byggas upp igen. ”Jag ger mig aldrig, jag viker inte en tum. De fega uslingar som ligger bakom de här bränderna ska inte få vinna.”

Barometern-OT når ägaren till pizzerian, Ramazan Öztürk, på söndagsförmiddagen. Han är då på plats vid den svårt eldskadade byggnaden.

– Skadorna den här gången är mycket mer omfattande än vid den förra branden. Nu är tak, fönster, väggar, dörrar och en hel del maskiner brandskadade. Jag är inte expert, men det kommer säkert att ta ett par månader att bygga upp allt igen, säger Ramazan Öztürk.

För en sak är Ramazan Öztürk säker på, Pizzerian i Skogsby ska byggas upp!

– Jag ger mig aldrig, jag viker inte en tum. De fega uslingar som ligger bakom de här bränderna ska inte få vinna. Jag har byggt upp verksamheten här från noll med mina egna händer. Jag hoppas och tror att vi ska kunna öppna igen under december. Men det är polisen och försäkringsbolaget som avgör när byggarbetet kan starta, fortsätter Ramazan Öztürk.