Pappan ville ha total kontroll

Den unge pappan krävde total kontroll. På tisdagen dömdes han av Kalmar tingsrätt till åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.
Öland • Publicerad 25 oktober 2011

För några år sedan träffade den 22-årige mannen en kvinna i Borgholm och de flyttade ihop.

Den första tiden präglades av kärlek men när kvinnan blev gravid ändrade mannen sitt beteende. Till stor del beroende på att han började missköta sin medicinering.

Kvinnan blev bland annat misshandlad när hon var i sjätte månaden. Vid ett annat tillfälle fick hon ett knytnävsslag i huvudet vilket ledde till medvetslöshet.

För att få till stånd en förändring separerade paret i somras. Men det gjorde inte att 22-åringens svartsjuka avtog. Under en vecka i juli fick kvinnan ta emot drygt 700 sms med frågor om var hon befann sig och vem hon träffade. Även våldet fortsatte.

I mitten av augusti häktades mannen. Sedan dess har han genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visat att hans psykiska problem inte är så allvarliga att han bör överlämnas till vård.

Tingsrätten i Kalmar ser allvarligt på den brottslighet han gjort sig skyldig till och anser att inget annat än ett fängelsestraff kan komma i fråga. Han döms även att betala drygt 40 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.