Öland firar ännu en lugn midsommar

Polisen summerar midsommarhelgen som förhållandevis lugn. De allvarligaste händelserna var två olyckor.
Öland • Publicerad 25 juni 2012

Den första skedde vid fyratiden på midsommarens morgon då en 23-årig man trillade ner från en balkong på Hotell Strand i Borgholm. Han fördes allvarligt skadad till sjukhus. Enligt vittnen ska han ha försökt klättra från en balkong till en annan.

Vid sjutiden på midsommaraftons kväll fördes en annan ung man till sjukhus allvarligt skadad efter en dykolycka. Mannen hade dykt från en anordning på en badplats i Köpingsvik, ovetandes om hur grunt det var.

Under helgen tog polisen emot 18 anmälningar om misshandel.

– Men det var inget allvarligare utan handlade mest om småslagsmål, säger Glenn Adolfsson som var stationsbefäl i Borgholm under midsommar.

Bara ett fåtal av de 55 personer som omhändertogs för fylleri var under 18 år och polisen rapporterar bara tre rattfyllor. I stort bedömer Glenn Adolfsson att midsommarhelgens stök och brott ligger i nivå med förra årets.

– Men det är en rejäl skillnad om man tittar fyra-fem år tillbaka säger Glenn Adolfsson.

Ännu vågar han inte hoppas att den lugnare midsommartrenden på Öland håller i sig.

– Det räcker inte med att det ska vara hyfsat lugnt ett par år för att vi ska göra några drastiska förändringar i bemanningen, säger han.

Kajsa Skarsgård
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.