Annons

Nu avbryts skidresan i Italien

I samband med UDs nya besked kan resebyrån på Öland gå in och besluta att avbryta skidresan i norra Italien.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 6 mars 2020

Det har blivit flera vändor för Go Travel i samband med Coronaviruset. Tidigare i veckan fick de resenärer som är på skidresa i norra Italien möjlighet att resa hem tidigare om de vill.

Detta efter det att en person testats positiv i en stad 10 mil ifrån den skidort där Go Travels 35 resenärer befinner sig. Tre av de 35 valde att åka hem tidigare och en bil skickades från Öland för att hämta hem de tre.

Annons

Under fredagen släpper UD nya rekommendationer och det senaste är att man nu avråder från att resa till Italien. I samband med det meddelar Elisabet Angelin att de som resebyrå nu kan gå in och avbryta skidresan tidigare.

Det betyder att resenärerna lämnar den italienska skidorten tidigare än beräknat.

– Hemresan startar så snart omständigheterna medger. Nu kan vi i och med UDs avrådan, som resebyrå ensidigt att gå in och avbryta resan. Vi måste inte vänta på att alla vill avbryta resan, säger Elisabet Angelin.

Maria AlåsenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons