Nioårig pojke påkörd av lastbil söder om Böda

En nioårig pojke fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter att han blivit påkörd av en lastbil på norra Öland.
Öland • Publicerad 11 juli 2012

Det var strax efter klockan ett på onsdagen som den nioårige pojken blev påkörd av lastbilen på länsväg 136 i Mellböda i Löttorp, söder om Böda.

– En förbipasserande som är läkare stannade på platsen precis efter olyckan och kunde snabbt ge pojken vård, säger Alf Jacobsson, vakthavande befäl vid polisen.

Räddningstjänsten från Löttorp och ambulans från Borgholm kom till platsen och 13.45 avgick ambulanstransporten till akuten i Kalmar. Sjukhuset i Kalmar uppger att pojken vårdas på intensivvårdsavdelningen, men de kan inte säga hur pass allvarligt skadad han är.

Orsaken till olyckan är inte helt fastställd. Enligt Göran Andersson vid Räddningstjänsten har pojkens mamma befunnit sig på andra sidan vägen, när pojken sprang efter henne. På platsen finns det cirka 30 meter långa bromsspår från lastbilen, och sannolikt har den träffat pojken med fronten.

Chauffören chockades av händelsen och polisen fick avvakta med att förhöra honom. Chauffören fick genomgå ett alkoholtest på olycksplatsen, men han var nykter. I nuläget finns det inga misstankar om något brott i samband med olyckan.

Körbanan i norrgående riktning var helt stängd under räddningsarbetet, men kunde öppna senare under eftermiddagen.

Daniel Bogefors
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.