Marcin Wilk har gett upp

Marcin Wilk har beslutat att inte driva ärendet mot Ölands djurpark vidare.
Öland • Publicerad 13 juni 2013
Foto: 

”Det är ingen mening att göra något mer i Sverige. Det är bara ett slöseri med tid och energi”, skriver han i ett mail till Barometern.

Han är uppgiven och känner inte att de svenska myndigheterna tagit hans fall på allvar. Förutom att anmäla till Diskrimineringsombudsmannen, DO, har han dragit djurparkens ledning inför domstol och hävdat att han utsatts för diskriminering eftersom han är polack. Han har även vänt sig till Arbetsdomstolen och enligt egen utsago tolv andra institutioner.

Även om han tappat tilltron till det svenska systemet är han tacksam mot människorna som stöttat honom i hans kamp, både ekonomiskt såväl som muntligt.

”Men som sagt, det finns ingen mening att gå vidare med de svenska myndigheterna. Det kan bara ruinera dig”, skriver Marcin Wilk.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.