Lublin JO-anmäler kostpolicy

Per Lublin (ÖP) har lämnat in två JO-anmälningar som rör restaurangbygget i parken och kommunens kostpolicy.
Öland • Publicerad 4 januari 2013

Borgholmspolitikern vänder sig emot samhällsbyggnadschefen Göran Borgös uttalande i tidningar efter länsstyrelsens negativa besked om restaurangbygge i Societetsparken. Han citeras från Ölandsbladet där han säger: ”...nu kör vi vidare.”

Det handlar underförstått om att ett restaurangbygge ändå kan bli av trots att det saknar politiskt stöd, hävdar Lublin, samt att detaljplanearbetet för Societetsparken ska prioriteras framför andra detaljplaner i Borgholms kommun.

”Något sådant kan inte ske utan ett politiskt beslut och jag ifrågasätter därför det lämpliga i tjänstemannens offentliga uttalanden inför media...”, skriver Per Lublin.

Han har även anmält kommunen till JO eftersom han anser att kostpolicyn som är antagen av fullmäktige ska följas av alla. Det aktuella ärendet rör ett försök inom socialförvaltningen med kyld mat som ska transporteras från Västerås till brukare i Köpingsviksområdet.

”Hur ser Justitieombudsmannen på kommunala tjänstemäns och nämndordförandes rätt att agera i strid mot riktlinjer som är beslutade av kommunfullmäktige”, skriver han.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.