Löttorps camping blir av med stjärnorna

Fyrstjärniga Löttorps camping blir av med alla sina stjärnor 2011. Vilket betyder att de inte kan använda sig av det i marknadsföringssyfte.
Öland • Publicerad 26 november 2010
Foto: 
Löttorps camping blir av med alla sina fyra stjärnor 2011. Det betyder att de inte kan använda sig av det i marknadsföringssyfte.
Löttorps camping blir av med alla sina fyra stjärnor 2011. Det betyder att de inte kan använda sig av det i marknadsföringssyfte.Foto: Peter Alexis

- Ja, det stämmer, säger Håkan Gustéus, kvalitetschef på Sveriges camping- och stugägares riksorganisation, SCR. Men jag vill inte kommentera det mer och strö salt i såren.

SCR:s stjärnor ges efter kriterierna hygien, miljö, service och rekreationsanläggning. Vilket tidigare har gett Löttorps camping fyra stjärnor. Men uppfyller inte en camping grundkraven så klassificeras den inte alls. Det är just det som nu är fallet. Håkan Gustéus vill inte gå in på vad som fallerat i Löttorps campings fall, men enligt uppgifter till Barometern har campingledningen missat att skicka in ett elsäkerhetsintyg, vilket är ett av grundkraven. Sista dagen för att skicka in intyget var måndagen den 22 november. Även om Löttorps camping rättar till felet så är det kört att använda stjärnorna i SCR:s tryckta katalog. För en månad sedan klev Siewert Öholm av ordförandeskapet i Löttorps camping efter tre hjärtinfarkter. Ny ordförande är Daniel Wahlström och Barometern når honom på Kanarieöarna.

- Det känner jag inte till alls så jag kan inte kommentera det, säger han.

Sven Bergholm, ordförande i Elca-stiftelsen, som äger campingen, blir förvånad när han får beskedet av Barometern.

- Det har inte ens jag hört något om. Vi är en ny styrelse efter att Siewert Öholm tvingades hoppa av och vissa saker kan falla mellan stolarna, men märkligt att vi inte fått någon påminnelse, säger Sven Bergholm.

- Sedan är det konstigt att andra personer får tag i nyheten före oss.

Vad ska ni göra nu?

- Ja, självklart måste vi ta kontakt med SCR.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.