GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brand i balpress spred sig till åker

Strax innan klockan 17 på onsdagen inkom larm om en gräsbrand vid Vicklebygårds väg.
Vickleby • Publicerad onsdag 17:15 • Uppdaterad onsdag 19:13
Det brann kraftigt i balpressen när räddningstjänsten kom fram.
Det brann kraftigt i balpressen när räddningstjänsten kom fram.Foto: Helmuth Petersson

Enligt Trygghets- och larmcentralen i Kalmar rörde det sig om en fullt utvecklad brand i en balpress vid en gård. Branden spred sig ut på en åker och täckte som mest ett område på cirka 1,5 fotbollsplan och hotade även närliggande byggnader.

Räddningsstyrkor från Färjestaden, Degerhamn, Mörbylånga och Kalmar deltog i släckningsarbetet och vid 18.30-tiden var branden stoppad och nedsläckt.

I samband med branden blev en person omhändertagen av sjukvården efter att ha inandats rök.

Det ryker kraftigt på platsen.
Det ryker kraftigt på platsen.Foto: Privat
Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.