Kommunen snuvad på tomt

Mörbylånga kommun ville köpa tomten där OK/Q8-macken tidigare legat men förlorade budgivningen mot Kalmarföretaget LW Fastigheter.
Öland • Publicerad 14 maj 2014

Macken i hamnen stängde i augusti 2012 och nu har den 1400 kvadratmeter stora tomten i hamnen i Färjestaden sålts. En mäklare skötte försäljningen och efter budgivning blev det LW Fastigheter i Kalmar som drog längsta strået. Även Mörbylånga kommun hade velat köpa men det blev för dyrt.

– Tyvärr hade vi mindre pengar så vi fick ge upp, säger Bengt Johansson, mark- och exploateringschef på Mörbylånga kommun.

Det är i dag oklart vad som kommer att byggas på tomten. Det finns ett planprogram och där finns inte bostäder med men nu påbörjas detaljplanearbetet som beräknas ta ett till två år och då kan planerna komma att ändras.

– Köparen vill säkert bygga bostäder men vi kan säkert komma överens genom att exempelvis byta mark, säger Bengt Johansson.

Anders Jalmander, vd för LW Fastigheter, bekräftar att företaget har köpt tomten och säger att man för en dialog med Mörbylånga kommun

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.