Kommunalråd hotad efter uttalande om invandringspolitik

Lisbeth Lennartsson (C) uttalade sig om invandring i tv. Kort därpå fylldes telefonen av meddelanden. Sms-konversationen ska lämnas över till polisen
Öland • Publicerad 26 januari 2013
Foto: 

Kommunalrådet har berättat i Barometern om reglerna för invandring som hon tycker ska ses över.

I Smålandsnytt och Rapport under fredagen betonade hon återigen att hon gärna ser fri invandring, men inte med nuvarande system och regler.

Efter inslaget pep det till i telefonen. En person kallade henne för sådant som inte lämpar sig i tryck och uppmanade henne att hoppa från Ölandsbron.

– Han eller hon hängde upp sig på uttalandet fri invandring. Jag hänvisade till att personen kunde läsa artikeln i Barometern, men fick till svar att personen inte bor i Småland. Då uppmanade jag att gå in på er hemsida och läsa. Jag bjöd även in till ett möte för att diskutera saken, säger Lisbeth Lennartsson.

Sista meddelandet från personen lyder: ”Reta mig/oss inte mer...ett litet tips från coachen.”

– ”Ska jag tolka det som ett hot?”, skrev jag tillbaka, men fick inget svar. Meddelandena är sända från ett anonymt telefonnummer.Det kan hända att mobilnumret känns igen av polis någon annanstans i liknande sammanhang. I så fall har överlämnandet av sms:n gjort någon nytta, i annat fall är det en markering men inte något jag vill att polisen ska behöva lägga tid på att utreda. Vi måste våga stå upp mot mörkerkrafterna, säger Lisbeth Lennartsson.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.