Klart med ny turistchef på Öland

Mörbylånga Artikeln publicerades
”Att bli turistchef för Öland blir ett väldigt ärofyllt och kul arbete”, säger Johan Göransson som på onsdagens presenterades på posten. Arkivfoto.
Foto: Sara Kollberg
”Att bli turistchef för Öland blir ett väldigt ärofyllt och kul arbete”, säger Johan Göransson som på onsdagens presenterades på posten. Arkivfoto.

Nu är det klart med ny turistchef på Öland. Johan Göransson, i dag anställd på Destination Kalmar, får jobbet.

– Det här känns väldigt roligt och jag är ödmjuk inför uppgiften, säger Johan Göransson som i dag arbetar på Destination Kalmar där han bland annat varit ansvarig för idrottsturism och turismutveckling.

Han har bland annat varit ansvarig för Dam-EM i fotboll och för Ironman ur ett kommunalt perspektiv, berättar han.

Kommer vi nu se mer fokus på att använda idrott för att främja besöksnäringen på Öland?

– Man jobbar på bra på Öland nu och hur vi ska göra framöver kommer jag återkomma med. Jag blir en del av ett lag och mitt fokus kommer att vara att pussla ihop samarbetet mellan Borgholms och Mörbylånga kommuner, med näringslivet och föreningslivet.

Enligt Mörbylångas kommundirektör Ann Willsund fanns det många kompetenta sökande till rollen som turistchef på Öland.

– Konkurrensen var hård. I Johan Göransson får vi en turistchef med stor erfarenhet från branschen, stort kontaktnät, goda ledaregenskaper och spännande tankar om hur turistverksamheten på Öland kan utvecklas, säger hon.

Åtta sökanden gick vidare och fick träffa rekryteringsgruppen, av dessa gick två vidare i processen och fick träffa kommunalråden Ilko Corkovic (S) i Borgholm och Henrik Yngvesson (M) i Mörbylånga samt en grupp med representanter från näringslivet.

– Det ska bli väldigt roligt att få jobba med ett av Sveriges starkaste varumärken inom besöksnäringen, säger Johan Göransson.

Flera av dina företrädare har blivit kortvariga på posten som turistchef för Öland?

– Jag är inte en sån person som tittar i backspegeln på sådant som skett tidigare. Jag ser positivt på den fina bild som finns av Öland nu, med skördefest och en lång turistsäsong.

Fakta

Johan Göransson

Bor: I Färjestaden, med fru och barn.

Aktuell som: Ölands nye turistchef. Kommer leda turistorganisationen som består av fyra anställda, med lokaler i Färjestaden.

Bakgrund: Har arbetat på Destination Kalmar i sju år, dessförinnan på Smålandsidrotten i sex år. Haft olika projektanställningar för turism- och idrottsprojekt. Spelat i olika fotbollslag. Ursprungligen från Blekinge.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.