Kvinna allvarligt skadad efter älgkrock

Öland Artikeln publicerades

Strax innan klockan nio på onsdagskvällen inträffade en trafikolycka på länsväg 136 på Öland. En personbil hade då krockat med en älg strax norr om Sandvik. I personbilen färdades två personer.

– Båda är avförda till sjukhus, säger Mikael Darell, operatör vid trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Den ena personen, en man i 70 till 75-årsåldern ska vara lindrig skadad, enligt Region Kalmar län. Mannen ska vara hemmahörande i Kalmar län och vara inlagd på vårdavdelning. Skadeläget för den andra personen, en kvinna i 65 till 75-årsåldern uppges vara allvarligt. Även hon är hemmahörande i Kalmar län och inlagd på vårdavdelning.

Vägen fick stängas av i samband med räddningsarbetet och enligt uppgifter till trygghets- och larmcentralen bildades det långa köer. Älgen avled i samband med olyckan.

Här ska olyckan ha inträffat:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.