"Ingen är portad"

Öland • Publicerad 15 juni 2010

Siewert Öholm hävdar att ingen är portad från campingen, men att de uppmanat en familj att ta "time out".

– Många har med ärligt uppsåt gjort ett fantastiskt jobb fram till för några år sedan. Men de senaste åren har campingen blivit nedgången, mycket har blivit förstört och destruerat och det har varit mycket strider. Det får både de frivilliga och den gamla styrelsen ta på sig. Och just en person var självutnämnt väldigt dominerande på ett sätt som inte var bra, säger Siewert Öholm.

Han har sedan han tillträdde som arbetande styrelseordförande i Löttorps Camping AB i höstas, gjort en ordentlig omorganisation kring hur campingen drivs.

– Man har upplåtit campingplatser gratis till många frivilligarbetare, för hundratusentals kronor genom åren. Så kan vi inte ha det och nu tar vi bort alla gratisplatser.

Han berättar också att man "sanerat" campingen genom att städa bort containervis med skräp, byggt klart restaurangen även arrenderat ut affären, kiosken och restaurang.

– Det har varit en del maktstrider. Jag har tagit striderna, men måste lägga det bakom mig för att koncentrera mig på verksamheten. Men jag vill poängtera att vi inte förbjuder någon att bo på campingen.

Sofia Hedman
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.