Hanssons krog vill storsatsa i Borgholm

Hanssons Krog i Kalmar vill satsa på en restaurang och nöjesanläggning i Societetsparken i Borgholm.
Öland • Publicerad 16 juni 2012
Foto: Lars Johansson
Så här tänker sig Hanssons att den nya nöjesrestaurangen ska se ut i Societetsparken med plats för totalt 700 gäster inne och utomhus sommartid.  Skiss: Johan Lunde, Atrio Arkitekter
Så här tänker sig Hanssons att den nya nöjesrestaurangen ska se ut i Societetsparken med plats för totalt 700 gäster inne och utomhus sommartid. Skiss: Johan Lunde, Atrio ArkitekterFoto: 

Barometern berättade tidigare i veckan att Hanssons AB vill bygga en ny anläggning i Societetsparken och att kommunstyrelsen är positiv till en sådan etablering.

– Inget är färdigförhandlat eller klart, men företaget vill komma i gång med bygget och den stora investeringen redan i augusti eller september. Kommunstyrelsen är positiv till satsningen och Framtid Borgholm vill att det skapas fler restauranger, gärna mot en mer mogen åldersgrupp i Borgholm, vilket är just upplägget i detta fall. Det ingår även offentliga toaletter i paketet, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C).

Förhandlingar om arrendekontrakt för marken pågår med nuvarande arrendatorn Per Möller Golf och Glass AB där två år återstår av kontraktstiden. Kommunens samhällsbyggnadschef Göran Borgö jobbar också med ärendet för att nå en uppgörelse. Därpå ska frågan först behandlas i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Krögaren Anders Hansson i Kalmar står bakom satsningen och ytterligare någon eller några finns bakom den planerade nöjesrestaurangen på 670 kvadratmeter. Det blir plats för cirka 350 gäster samt lika många utomhus.

– Det är en satsning med öppethållande året runt och det ska bli en levande restaurang. Vi planerar att anordna shower, punktsatsningar vid storhelger och lunchverksamhet. Hanssons Krog i Kalmar ska vi ha kvar. Där bygger vi ut med 50 platser för gästerna, säger Anders Hansson.

Det var i november förra året som Hansson började fundera på en satsning i Societetsparken i Borgholm.

– Det blev ett tillfälle att få köpa minigolfbanan och då började vi fundera på att göra något rejält. Dessutom har jag alltid haft en förkärlek till Öland.

Sommartid växte jag upp i Kolstad med mormor och lekte som liten på alvaret, eller så var vi i Köpingsvik. Så nu hoppas jag att vi kan realisera hela satsningen fullt ut, säger Anders Hansson som drivit krogen i Kalmar i 13 år.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.