Han blir ny vd för Guldfågeln

Peter Andersson har utsetts till ordinarie VD för Guldfågeln AB efter att ha varit tillförordnad vd i nästan ett år. ”Det är ett fantastiskt fint företag med fantastiska medarbetare, så det är roligt att jobba kvar”, säger han.
Mörbylånga • Publicerad 1 februari 2018
Peter Andersson har utsetts till vd för Guldfågeln.
Peter Andersson har utsetts till vd för Guldfågeln.Foto: MARKUS KINNUNEN

Peter Andersson blev tillförordnad vd för Guldfågeln för knappt ett år sedan efter att ordinarie vd:n Martin Lindström blev sjukskriven och nu har han utsetts till ny vd samtidigt som Martin Lindström lämnar sin post.

Peter Andersson har tidigare varit vd för Blenta och Ingelsta Kalkon i Blentagruppen som äger Guldfågeln. Han har också haft ledande befattningar inom Procordia Food AB/Orkla Foods Sverige.

Han beskriver tiden sedan han klev in som tillförordnad vd för Guldfågeln som intensiv, med många frågeställningar att ta tag i.

– Vi är ett företag som under många år har vuxit ganska kraftigt och sedan har vi ju investerat och byggt ut för att klara att möta efterfrågan. Så det har både varit att hantera den dagliga driften samtidigt som vi då har haft en utbyggnad här, samtidigt som vi har investerat i vår andra produktionsanläggning i Falkenberg. Så det har varit en hög aktivitet.

Framöver har han inte några nya stora investeringar eller nyanställningar i sikte, med tanke på de stora investeringarna som har gjorts de senaste två åren.

– Nu är det viktigt för oss att vi verkligen ser till att få ut de fulla effekterna av de investeringarna. Det har varit två tuffa år som vi har bakom oss, det sticker jag inte under stol med, och så är det ju normalt när man investerar så mycket. Det är en omställningsprocess. Så vi har inte planerat några nya stora investeringar eller nyanställningar utan vi jobbar vidare med det vi har och att förbättra det.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.