Annons

Fotbollscup i Färjestaden flyttas fram

Hotell Skansen Färjecupen i Färjehallen kommer flyttas fram till november. Ungdomscupen i slutet av mars beräknas locka över 2 000 besökare.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 12 mars 2020
Bilder från Färjecupen 2018. Alex Sjöström från Färjestadens Goif  jagar Edvin Vranik från Kalmar FF.
Bilder från Färjecupen 2018. Alex Sjöström från Färjestadens Goif jagar Edvin Vranik från Kalmar FF.Foto: Anders Blank

Styrelsen i Färjestadens GOIF beslutade på torsdagen att ställa in fotbollscupen i Färjehallen den 20 till 22 mars. Cirka 70 lag är anmälda.

Beslutet kommer efter att regeringen på onsdagen begränsade sammankomster på över 500 personer på Folkhälsomyndighetens inrådan, för att stoppa spridningen av corona-virus.

Annons

– Att spela utan publik är inget alternativ för de som kommer är mest spelare och föräldrar. Det kan komma 2 000-3 000 personer totalt sett, säger Henrik Yngvesson, en av styrelseledamöterna i arrangerande Färjestadens GOIF.

I Färjecupen spelar flickor och pojkar födda 2010-2013 fotboll inomhus.

– Beslutet fattades nu på morgonen. Lagen är inte kontaktade än men kommer kontaktas, säger Martina Nilsson från ungdomssektionen.

Pia OlofssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons