Förslaget färdigt för nytt bostadsområde

Nu finns ett förslag på hur de nya radhusen i Borgholm ska se ut.
- Vi kommer att lämna in en bygglovsansökan snart, säger Gert-Ove Petersson.
Öland • Publicerad 1 februari 2006
Så här ska husen se ut i hörnet Östra Kyrkogatan/Kvarngatan. Ritning: Westerlund arkitektkontor
Så här ska husen se ut i hörnet Östra Kyrkogatan/Kvarngatan. Ritning: Westerlund arkitektkontorFoto: 

Tio radhus i funkisstil vill exploatören Gert-Ove Petersson bygga på tomten bakom kyrkan. Hälften av husen byggs i två plan och blir 120 kvadrameter och de andra fem husen blir 155 kvadratmeter fördelade på tre plan.

- Är det fler som vill ha tornrummet med balkong kan vi givetvis bygga fler hus i tre plan, men de som är lite äldre kanske tycker att det räcker med en trappa, säger han.

Kommer att kosta tre miljoner Tomten framför husen blir cirka 20 kvadratmeter och på baksidan blir gräsplätten 40 kvadratmeter stor.

- Alla äger en liten tomt och vi kommer att sälja husen. Det blir inga bostadsrätter.

Priset då? Jo, enligt Gert-Ove Peterssons kalkyler kommer de större husen att kosta cirka tre miljoner kronor och de mindre cirka 2,7 miljoner. Tolv personer har redan hört av sig som är intresserade av boendet.

- Det är många som är mellan 50 och 55 år. De flesta har ett stort hus med stor trädgård men de vill helst slippa den stora trädgården. Det är endast en barnfamilj som har hört av sig. Jag tycker att intresset är stort och Borgholm är väldigt hett på bostadsmarknaden. Jag skulle aldrig vågat göra den här satsningen någon annanstans.

Vill flytta husen 2 325 000 kronor fick han ge för den 1 500 kvadratmeter stora tomten där restaurangen Hemma hos ligger i dag. Bengt Nilsson, Krutans ägare, vill flytta själva huset, exklusive verandorna, till Tullgatan. Samtliga tillstånd är inte riktigt klara men han hoppas att flytten ska bli av snart.

Runt den 15 augusti tror Gert-Ove Petersson att bygget av funkishusen kan sätta i gång och inflyttning planeras till augusti 2007. Husen ska få putsade fasader med engelskt röda snickerier.

Vad kommer bostadsområdet att heta?

- Det har inte fått något namn utan kvartereret heter Halland 4. Jag tror inte att vi ska kalla det något speciellt.

Vad säger du om Hemma hos?

- Jomen det köper jag.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.