Fler förhör om kamera på toalett

Det dröjer ett par månader till innan fallet med övervakningskameran på en personaltoalett är utrett.
Öland • Publicerad 22 januari 2013

I somras upptäckte en anställd på en Icabutik på Öland att det satt en övervakningskamera på personaltoaletten. Händelsen polisanmäldes, och den som upptäckte kameran sjukanmäldes.

Under hösten byttes handlaren ut, men polis och åklagare har ännu inte hunnit utreda brottet, som rubriceras som ofredande mot grupp.

Nu börjar det i alla fall röra på sig. Mikael Front vid polisen i Kalmar lämnade i november över ärendet till åklagare. Han har nu fått tillbaka det och ska fortsätta utredningen.

– Det är flera målsäganden och vi har hunnit förhöra några av dem. Den misstänkte förhördes inledningsvis och där ska vi göra ett nytt förhör. Vi har många ärenden att jobba med och jag gissar att vi är färdiga med förundersökningen inom ett par månader, säger Mikael Front.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.