Annons

Färjestadenbo kritisk mot hundar i hamnen

En Färjestadenbo har lämnat in ett medborgarförslag till Mörbylånga kommun, och föreslår att reglerna kring hundar i hamnen ska bli tydligare.
Färjestaden • Publicerad 11 februari 2020
Foto: Maurizio Gambarini

Medborgaren – som bott i kommunen i över 40 år – anser att hundar bland badgäster förstör upplevelsen av hamnen i Färjestaden.

”Man möter dem i vattnet, på badstränderna och på soldäcken. Hundar som skäller på varandra och på badgästerna. Mitt femåriga barnbarn blev till exempel prejad av en pitbullterrier när hon var på väg upp ur vattnet via en badstege bakom servicehuset”, står att läsa i brevet till kommunen.

Annons

Förslaget går ut på att göra skyltningen på platsen tydligare. Medborgaren anser att sex av sju skyltar gällande hundförbud är bristfälliga på något sätt – antingen gällande placering, innehåll eller avstånd från andra varningar eller reklamskyltar. Önskemålet är att kommunen ska se över möjligheterna att lyfta fram förbudsskyltarna så att fler tar del av budskapet.

”Den mänskliga hjärnan vill se det som är störst och viktigast.”

Medborgaren önskar även tydligare hänvisningar till hundbadet norr om hamnen.

Mörbylånga kommun har ännu inte behandlat förslaget.

Frida LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons