Drack tre öl på puben – chansade med bilen hem

I Kalmar åt mannen på restaurang och drack vin och öl – sedan tog han bilen till hemmet i Färjestaden. Nu döms han vid Kalmar tingsrätt för grovt rattfylleri.
Färjestaden • Publicerad 9 februari 2018
Bilen på bilden har inget med artikeln att göra.
Bilen på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: Johanna Eriksson

42-åringen bestämde sig för att lämna hemmet i Färjestaden för att ta sig in till Kalmar och äta på restaurang. Väl på restaurangen blev det två glas vin till maten och sedan drog han vidare till en pub och fortsatte sin alkoholkonsumtion. Vad han kan minnas drack han bara en öl på puben – men enligt kontoutdraget köpte han tre stycken.

När han därefter skulle ta sig hem ”chansade” han på att han skulle kunna ta bilen till hemmet i Färjestaden. Chansningen slutade med att han stoppades av polis när han nästan var hemma – och då hade han 1,30 promille alkohol i blodet.

Nu döms han för grovt rattfylleri vid Kalmar tingsrätt eftersom han hade över 1,0 promille i blodet. Då han är ostraffad och lever under ordnade förhållanden blir påföljden samhällstjänst i 50 timmar.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.