Djur dog i storbranden

Vid en brand i Triberga på fredagskvällen undkom 37 djur från att brännas inne. Det kan ha varit flera djur kvar i ladugården när den hastigt brann ned.
Öland • Publicerad 29 november 2003
Ladugården i Triberga gick inte att rädda.
Foto: helmuth petersson
Ladugården i Triberga gick inte att rädda. Foto: helmuth peterssonFoto: 

Klockan var strax före 19 på fredagskvällen när branden tog fart i en vinkelbyggd ladugård i Triberga.

En intilliggande maskinhall blev också offer för lågorna. Tjugo minuter efter larmet gått anlände den första brandbilen till olycksplatsen.

- När vi kom fram syntes rök och eld på långt håll och det var ett hastigt förlopp. Vi kunde aldrig rädda ladugården från att brinna ned, säger Lars Malmgren som hade chefsberedskapen vid räddningstjänsten

i Mörbylånga.

Djuren, kor, kvigor och kalvar lyckades man få ut ur den brinnande ladugården. Eventuellt kan tre djur ha blivit offer för lågorna.

Ett tag verkade det som om boningshuset, som ligger 50 meter från ladugården, var hotat. Men det hotet undanröjdes snart.

Tre brandkårer från Mörbylånga, Färjestaden och Degerhamn fanns på plats med fem bilar. Efter en stunds arbete begärdes förstärkning från Borgholm som levererade andnings-

skyddsdepåer. Röken var besvärande för räddningstjänsten.

Orsaken till branden är ännu inte känd, men om ett par dagar efter en teknisk undersökning lär det stå klart.

Lotte Lundgren
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.