unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Brand i skördetröska – väg 136 fick stängas av

En skördetröska fattade på söndagen eld på väg 136, strax söder om Trafikplats Algutsrum. Vägen var länge avstängd i båda riktningar.
Skördetröskan måste bärgas bort från väg 136.
Skördetröskan måste bärgas bort från väg 136.
Foto: Helmuth Petersson

Larmet om händelsen kom vid 11.39. Enligt Trygghets- och larmcentralen hade skördetröskan troligtvis börjat brinna under färd. Polisen uppger att det handlade om en mindre brand och det fanns inga uppgifter om personskador.

I samband med räddnings- och bärningsarbetet stängdes vägen av i båda riktningar.

– När skördetröskan skulle bärgas märkte man att det pyrde lite från den och räddningstjänsten har därför påbörjat en ny släckning, sa Camilla Nilsson larmoperatör på Trygghets- och larmcentralen vid 13.30-tiden.

Cirka en halvtimme senare var skördetröskan flyttad och trafiken rulla på igen.

Här brann det enligt uppgifter till SOS Alarm:

Läs mer

Hultsfred

Hultsfred: Misstänkt anlagd brand på skola

Brand på multiplan och i plastcontainer.

Mönsterås

Mönsterås: Stora stenar lades på rälsen: ”Allvarligt”

Tågförare vittnar om stenar på rälsen i riktning mot Kalmar.

Politiker oeniga om gratis larm

Öland

Politiker oeniga om gratis larm

Ska alla äldre i Borgholms kommun ha rätt till gratis trygghetslarm? Det var frågan som politikerna debatterade ivrigt om.

Oskarshamn

Larm: Omklädningshytt brann vid udde – oklar brandorsak

Vid 20.30-tiden på söndagen larmades polis till Råsnäsudden med anledning av en brand i en mindre fristående byggnad. När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att det rörde sig om en brand i en omklädningshytt.

Mönsterås

Larm: Brand i kök släcktes av boende

Vid 18-tiden på söndagen ryckte räddningstjänst ut till ett flerfamiljshus i Finsjö, efter att boende larmat SOS om att det brann i byggnaden. När styrkorna kom till platsen ska de boende själva ha släckt elden, som ska ha startat på stekplattorna i köket, med en pulversläckare.

Kalmar

Kalmar: Larm om brand i bil var rök från fronten