Badtunna blir fall för Miljööverdomstolen

Nu blir badtunnan i Brostorp ett fall för Miljööverdomstolen vid Svea hovrätt. Paret som bor intill grannen med tunnan yrkar fortfarande på att utebadet ska flyttas.
Öland • Publicerad 22 februari 2006

Ett par som äger ett fritidshus i Brostorp har länge varit upprörda över den badtunna som deras granne har satt upp på sin tomt. Paret har framfört flera klagomål över situationen till miljö- och byggnadsnämnden i Mörbylånga kommun, men de två hälsoskyddsinspektörer som varit på plats bedömer inte att tunnan utgör en olägenhet. Paret har överklagat miljö- och byggnadsnämndens beslut ända upp till miljödomstolen i Växjö som också valt att avslå överklagandet.

Nu vänder sig paret till Miljööverdomstolen vid Svea hovrätt. I sin överklagan skriver de bland annat att de inte kan vistas på sin altan för att röken från badtunnan kommer emot dem. De skriver även att röken slår på fasaden till deras hus vilket utgör en brandrisk på sommaren. Som bilaga till överklagandet skickar paret med en bild över badtunnan som är taget från deras köksfönster. Enligt paret borde man respektera varandra eftersom fastigheterna ligger så nära varandra. "Vi har haft denna stuga i 35 år som rekreation på sommaren, men nu går det inte längre" skriver de i sitt överklagande.

Pernilla Söderkvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.