GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Även Mörbylånga bjuder på skolluncher

Även Mörbylånga kommun bjuder sina gymnasieelever på skolluncher hos lokala restauranger som anmäler intresse. Det är en av flera åtgärder för att mildra corona-effekten för näringslivet.
Mörbylånga • Publicerad 23 mars 2020
Peter Marklund, näringslivschef Mörbylånga kommun.
Peter Marklund, näringslivschef Mörbylånga kommun.Foto: Mörbylånga kommun

De subventionerade skolluncherna hämtas ut genom avhämtning från och med måndag 23 mars, enligt näringslivschef Peter Marklund. Samarbetet kommer att ske med restauranger som vill vara med och kontaktar Mörbylånga kommun.

”Vi uppmanar människor med symptom, även milda, att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra”, skriver kommunen i samband med lunchutlämningen.

Fakta

Här är restaurangerna som erbjuder skollunch för gymnasiet

Hellmans kök

Arontorps Kroppkakor

Hotell Skansen

Guldfågeln matsal/Mat o Sånt

Konditori Fiesta

Söderbönor

Ölandschoklad

Restaurang Köpstaden, Färjestaden.

-------

Nica Restaurant & Kaj4 hotel. OBS! från den 30/3

Fylls på och uppdateras efter hand att restauranger anmäler sig, enligt Peter Marklund, näringslivschef Mörbylånga kommun.

Dessutom får varje anställd ett presentkort på 300 kronor att använda hos valfri näringsidkare i kommunen.

Kommunen kommer inte heller att avboka sedan länge bokade konferenser, även om de inte genomförs. Det kan också bli aktuellt att erbjuda permitterad personal kommunal jobb en tid, något som kommun och företagare diskuterar nu.

Mörbylånga kommun skjuter också på tillsynsbesöken, och skjuter på betalning av tillsynsavgift till augusti. till i höst, och

I det nio punkter långa åtgärdsprogrammet ingår också att det i enskilda fall kan bli aktuellt att skjuta upp betalning av fakturor om man först kontaktar kommunen, och att det kan bli aktuellt med förkortad betalningstid för de som levererar varor och tjänster till kommunen.

Det avslutas med uppmaningen: ”Kommunen kommer att behandla företag som hyr lokaler av kommunen positivt om de begär anstånd med hyror. Kommunen uppmanar även privata fastighetsägare att försöka göra detsamma.

– Det är alltid viktigt att värna om vårt lokala näringsliv, men extra viktigt just nu. Därför känns det bra att vi kan presentera det här åtgärdspaketet samtidigt som vi gör vad vi kan för att synliggöra vårt lokala näringslivs utmaningar till regeringen, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressuttalande.

Det var förra veckan som regeringen beslutade att alla gymnasieelever, universitetsstudenter och vuxenelever skulle börja studera på distans för att minska smittspridning av corona-virus. Kalmar kommun erbjöd snabbt avhämtning av skolmat för gymnasieelever på kommunens restauranger.

Pia OlofssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.