Äldreboende börjar ta form

Det nya äldreboendet på Äppelvägen börjar ta form. Nu har kommunen haft taklagsfest för byggarna.
Öland • Publicerad 17 februari 2006
På spaning i det nya äldreboendet. Peter Johnson visade tjänstemän och politiker hur långt bygget har kommit som ska vara klart före semestrarna.
På spaning i det nya äldreboendet. Peter Johnson visade tjänstemän och politiker hur långt bygget har kommit som ska vara klart före semestrarna.Foto: 

-Vi har kommit långt. 70 procent av stommen är klar och mer än hälften av teglet är lagt. Nästa vecka börjar vi med storköket som ska serva hela norra kommundelen med mat, säger Peter Johnson, NCC:s platschef.

Tidsplanen kommer att hålla liksom budgeten, intygar kommunens fastighetschef Tommy Herrloff. Den sista augusti är det slutbesiktning av bygget där slutnotan kommer att hamna på cirka 72,5 miljoner kronor och då är allt inräknat från tvättmaskiner till vägar.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.