25-åring häktas misstänkt för våldtäkt – nekar till brott

Löttorp Artikeln publicerades

Den 25-årige mannen nekar till brott, men tingsrätten beslutade att häkta honom misstänkt för våldtäkt ändå.

Under häktningsförhandlingen rådde stängda dörrar, som brukligt vid sexualbrott. Sekretessen gör att inte mycket är känt om vad som egentligen har hänt, men det ska röra sig om en misstänkt våldtäkt i fredags, vid Böda Sands camping. Under häktningsförhandlingen stod det klart att 25-åringen nekar till brott. Om den utsatta personen är väldigt lite känt, men det är en person som är över 15 år, men som ännu inte har fyllt 18.

Det var en jouråklagare som begärde mannen häktad och fallet har nu tagits över av kammaråklagare Linda Caneus. Hon begärde mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, eftersom det finns risk att han försvårar utredningen. Dessutom gäller så kallad obligatorisk häktning, det vill säga att man häktar för att det är ett brott som straffas med minst två års fängelse. Åklagaren ville också få rätt att meddela mannen restriktioner i häktet.

Rätten beslutade att häkta mannen, precis på de grunder som åklagaren hänvisat till. Det vanliga är att en häktning gäller i två veckor, men i det här fallet gav rätten beskedet att åklagaren får en vecka på sig att utreda ärendet vidare. När beslutet förkunnades suckade den misstänkte och lät undslippa att han tyckte att det var orättvist. Han är tidigare ostraffad.