25-åring åtalas för Böda Sands-våldtäkten

Böda Sand Artikeln publicerades

Den 25-årige mannen var en ny bekantskap som skulle följa med flickan till stranden. På vägen ska han ha knuffat omkull henne och våldtagit henne. Nu åtalas han.

Flickan, som är mellan 15 och 17 år, bodde i tält på Böda Sands camping ihop med några vänner. Ett par dagar tidigare hade de träffat ett gäng yngre män som de hade umgåtts en del med. Bland annat hade de festat ihop och spelat fotboll.

Den aktuella natten, mellan den 18 och 19 juli, skulle flickan möta upp ytterligare en tjejkompis på stranden. Hon fick sällskap av den 25-årige mannen som sade att han skulle visa vägen.

Därefter skiljer sig flickans och mannens berättelser åt.

Enligt flickan knuffade han omkull henne i sanden och våldtog henne. Hon var rädd och grät under förloppet.

Den 25-årige mannen, hemmahörande i Norrköping, nekar till brott och menar att flickan ville ha sex. Han säger i förhör att han frågade om hon ville ha sex just där och att hon sade att hon ville.

Enligt flickans vänner var hon upprörd och grät när hon kom tillbaka till dem i tältet och berättade vad som hade hänt. Även poliserna som senare kom till platsen för att ta upp anmälan berättar samma sak och en av dem sade att flickan verkade ha ångest.

Åklagaren Jeanette Boye yrkar på att den 25-årige mannen ska dömas för våldtäkt och i andra hand för oaktsam våldtäkt.

Som bevisning finns den 25-årige mannens beslagtagna kläder, journalanteckningar över flickans skada och mående samt flera vittnesuppgifter från de personer som var i kontakt med flickan efter händelsen.