Vattenpolo, årets miss och träningens flopp

Nyheter • Publicerad 21 juli 2012

Kvällens träning var unik . Det var mer vattenpolo än fotboll som utspelades på Ernemar IP. Ett gigantiskt svart moln låg över anläggningen under hela passet och förgyllde oss. Regnet började ösa ner lagom till träningsstarten och slutade lagom till träningsslutet. Skyfallet gjorde att kvalitén sänktes av naturliga skäl. Planen var fylld av vatten, gubbar simmade överallt, vi vägde säkert 50 kilo mer än vanligt och hade en galet hård träningsvecka i kroppen. Trots att vädret gjorde förutsättningarna sämre fanns det positiva saker att hitta. Vi fick träna under svåra förhållanden och bättra på sammanhållningen ännu mer vilket inte ska underskattas.

På önskemål från vår B-lagstränare ”Myggan” lovade jag att skriva några rader om Isaacs träning. Han utnämnde nämligen Blixt till träningens flopp utan någon större konkurrens. Isaac höll själv med om att det inte var hans träning men försvarade sig med att hans skor inte passade till blött underlag. Han påstod även att han fick lite revansch i slutet av träningen när han vann en tuff duell mot Rehn. Tänk vad så lite som en duell kan göra för självförtroendet.

”Myggan” var minst sagt het i omklädningsrummet på träningen. Han delade ut syrliga och retliga kommentarer till folk som bara han kan. Dolk fick till exempel höra ett och annat efter hans dundermiss under matchspelet. Killen hade öppet mål och skulle bara lägga in den, men missar brutalt och lägger den långt utanför. Årets miss på Ernemar IP förmodligen, vilket ”Myggan” gärna påpekade.

En träningsrik vecka är över och har lämnat sina spår i våra kroppar. Man är fantastiskt mörbultad och skön i kroppen efter en grisvecka av rang. Vi har löpt, löpt och återigen löpt till Calles ständiga skadeglädje . Jag längtar efter kaptenens förmåga att kunna löpa och plågas igen...

Nu har vi helgen ledig och kör igång igen på måndag. Kommande vecka bjuder på en intressant match i Hyundai cup där våra länskonkurrenter Lindsdals IF gästar oss på Arenan.

/ Johan Törnström

OAIK bloggen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.