Tim-comeback och Justin Bieber

Nyheter • Publicerad 8 juni 2012

Träningen igår var lugn och avslutades med styrka. Vi körde lite passningar, spel och avslut där vissa spelare var lättare än andra. Efter hemmamatcherna är det alltid lika spännande att få höra var gubbarna är som stelast eller tröttast. Konstgräset sliter hårt på kropparna vilket brukar kännas dagen efter. Under styrkan tjatade Tommy på som vanligt om diverse saker. Han håller oss hela tiden fokuserade och på tårna, den där Ödlund.

Innan träningen fick vi ett positivt och ett negativt besked. Jag börjar med det negativa. Valle och OAIK valde att gå skilda vägar, på grund av hemlängtan och allt vad det innebär. Jäkligt tråkigt, eftersom Valle är en av de bästa spelarna jag har spelat med fotbollsmässigt. Nu är läget som det är och detta gör att andra spelare får kliva fram och visa framfötterna. Niki hoppade in senast mot Ljungby och visade vilka kvalitéer han har på den positionen.

Nu tar vi det positiva och blickar framåt. Efter två stabila segrar fick vi ytterligare ett positivt besked under gårdagens träning. Tim gjorde comeback efter några veckors frånvaro. Han drog på sig en bristning i låret mot Ängö i cupen som har hållt honom borta från spel sedan dess. Sjukvårdare-Bosse hade gett honom direktiv innan träningen om att han "bara" fick gå på femtio procent av sin kapacitet. Det var, trots allt, hans första fotbollspass på länge. Tim deltog i hela träningen och enligt mig handlade det inte om några femtio procent. Man såg direkt på honom hur glad han var över att vara tillbaka på planen igen och förmodligen var det orsaken till att han gick för fullt. Efter träningen vägrade han erkänna att han hade belastat lite för hårt. "Det här var femtio procent av mig. Om du tycker att det här var för mycket, ska du se mig när jag går för fullt", skyddade han sig med när Bosse konfronterade honom. Hur som helst var det riktigt kul att ha en av "gubbarna" i laget tillbaka iigen.

Inför matchen mot Ljungby i onsdags hade Peiman varit hos frisören och gjort sig fin i håret. När han kom till samlingen sken han som en sol och frågade direkt hur resultatet blev. Både jag och Isaac tyckte att det var jättefint. Peiman tyckte själv att han liknade Justin Bieber och såg belåten ut. Det skulle inte förvåna mig om han tog med ett kort på artisten till frisören. Det är faktiskt Peiman vi snackar om. Hos den mannen kan allt hända och det är själva charmen med honom.

Nu har vi två lediga dagar inför jubileumsmatchen mot Kalmar FF på söndag. Det har varit mycket fotboll på slutet och Ola valde att ge oss lite ledigt. Det är skönt att bryta av med någon extra dag ledigt ibland. Då är det lättare att komma fullt motiverad när det väl gäller. På söndag blir det en intressant match där vi får möta allsvenskt motstånd. Det är inte varje dag Arena Oskarshamns plastgräs har gäster av den kalibern.

/ Johan Törnström

OAIK bloggen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.