Myggans uppryckning och ödesmatch

Nyheter • Publicerad 14 juni 2012

Kvällens träning bestod av olika passnings- och spelövningar. Vi körde även lite inlägg med avslut där vi skulle attackera i boxen. Mina ben kändes fortfarande lite stela efter tisdagens hårda träning, där vi spelade mycket tempoövningar och avslutade med löpningar. Hur det kändes i övriga ben på gubbarna vet jag inte, men tempot och farten under träningen visade knappast på någon stelhet. Det var bra fart från början med hög kvalité vilket är goda tecken inför matchen mot Tord borta på lördag.

En av Ernemars två planer börjar faktiskt ordna upp sig, tro det eller ej. Efter mycket regn har gräset växt till sig, blivit tätare och framförallt mycket jämnare. Det känns inte som att spela fotboll på asfalt längre utan nu börjar den bli spelduglig. Synd bara att det är B-plan som har blivit bättre och inte A-plan där alla matcher spelas. A-plan är fortfarande hård som betong och saknar mycket gräs. Den mattan blommar snart den med, förhoppningsvis.

Jag gled in i omklädningsrummet med min nya Liverpool-tröja ikväll och kommentarerna flödade ganska snabbt. Vissa (läs: Jansson och Tim) var givetvis negativa till ”Pools” nya hemmaställ medan andra var lyriska tillsammans med mig. Vettiga gubbar som Calle, Lage, Dolk och Ekroth öste beröm över tröjan. Jag tycker att den är riktigt vacker och Warrior har verkligen lyckats i skapandet av det nya stället.

Vår B-lagstränare ”Myggan” fick agera Tommy Ödlund på träningen eftersom den sistnämnde inte var närvarande. Vi fick aldrig veta var han höll hus, men det var tydligen låga odds på att han var iväg och fiskade. Myggan löste Tommys sysslor på ett gediget sätt. Han löste det till och med bättre än vad jag trodde på förhand. Konorna låg där de skulle och bollarna serverades när vi behövde dem. Han kan när han vill den gamla ytterspringaren, som annars ryktas vara en bekväm person. Keep up the good work, Myggan!

Imorgon spelar Sverige ödesmatch mot England som avgör chansen till avancemang. Det kan knappast bli sämre än mot Ukraina spelmässigt och nu är det vinna eller försvinna som gäller. Historiken talar för svensk seger och det ska inte underskattas. Jonas Olsson måste in i mittförsvaret och Granqvist får stänga högerkanten, till skillnad från premiären. Jag tippar med hjärtat och säger 1-0 till Sverige där Zlatan nätar igen. Låt oss i alla fall tro och hoppas på det.

/ Johan Törnström

OAIK bloggen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.