Annons

Zelenskyj väntar rysk utnötningskampanj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj varnar för att Ryssland planerar en utnötningskampanj med kamikazedrönare av iransk Shahed-typ.
Ukraina • Publicerad 2 januari 2023
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj varnar för att Ryssland planerar att satsa på utmattning av det ukrainska folket. Arkivbild.Foto: Genya Savilov/AP/TT

– Vi är bara två dagar in på det nya året och antalet iranska drönare som skjutits ner över Ukraina är redan fler än 80. Den här siffran kan stiga inom en snar framtid, säger presidenten i sitt dagliga videotal samtidigt som han hyllar alla som försvarar det ukrainska luftrummet.

Zelenskyj säger att Ukraina behöver se framgångar och prestationer – stora som små.

Annons

– Varje nedskjuten drönare, varje nedskjuten robot, varje dag med elektricitet för vårt folk och korta strömavbrott är exakt sådana segrar.

Zelenskyj uppger att han under måndagen talat med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen om finansiellt stöd och toppmötet mellan Ukraina och EU som ska hållas i februari.

– Jag tror att vi vid detta toppmöte kommer att kunna beskriva årets viktigaste steg för vår gemensamma motståndskraft, för vår gemensamma seger.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons