Annons

Yxrånare slog till mot urbutik i Kalmar

En maskerad rånare slog till mot Björkegrens Ur på onsdagsförmiddagen. Mannen krossade två montrar med hjälp av en yxa och fyllde sedan en väska med dyra märkesklockor.
Nyheter • Publicerad 31 augusti 2005

Händelseförloppet gick mycket snabbt och det var chockade vittnen som dröjde kvar vid uraffären strax innan klockan elva på onsdagen. Några minuter tidigare hade en maskerad svartklädd man tagit sig in i Björkegrens uraffär och slagit sönder två montrar med en yxa.

Gärningsmannen försvann snabbt från butiken med sex märkesklockor. En av butiksägarna följde efter men avståndet var redan för stort för att han skulle hinna upp rånaren.

Annons

Flyktvägen gick via Larmtorget och sedan genom Västerport i centrala Kalmar. Vittnen har sett mannen ta av sig de svarta kläderna och en rånarluva för att förtsätta vidare i ljusa kläder.

Polisen fann senare kläderna och yxan slängda i vattnet precis där man kommer ut genom porten på väg till fängelset. Tekniker var snabbt på plats för att undersöka såväl butik som kläder och yxa.

Magnus Ericsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons