Annons

Ytterligare 66 smittade på isolerat fartyg

Ytterligare 66 personer på kryssningsfartyget Diamond Princess har smittats med coronaviruset, meddelar rederiet i ett uttalande.
Det innebär att det totala antalet smittade ombord är runt 130.
Virus • Publicerad 10 februari 2020
Kryssningsfartyget Diamond Princess är satt i karantän i hamnen i Yokohama i Japan.
Kryssningsfartyget Diamond Princess är satt i karantän i hamnen i Yokohama i Japan.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Över 3 700 människor befinner sig på fartyget som placerades i en tvåveckorskarantän i japanska Yokohama för en vecka sedan då 20 fall av coronaviruset konstaterats. Passagerare och personal har sedan dess fått gå ut på däck i skift för att andas frisk luft. De uppmanas att hålla avståndet till varandra, bära skyddsmask och regelbundet kontrollera om de har feber.

Flera ombord har skrivit om förhållandena på sociala medier. Efter närmare en vecka är många uttråkade och oroliga och det är extra tungt för passagerare med hytter utan fönster.

Annons

En passagerare twittrar att många är oroliga för att förlora sina jobb som en följd av den påtvingade ledigheten.

Andra är mer positiva och publicerar inlägg med bilder på god mat och annat.

"Ni kanske måste släpa mig av det här fartyget när karantänen tar slut", skriver passageraren Matthew Smith på Twitter.

45 av de 66 som nu har bekräftats är enligt rederiet japaner. Dessutom finns amerikaner, australier, filippinier, kanadensare och ukrainare bland de sjuka.

Karantänen är tänkt att fortsätta till den 19 februari om inget oväntat inträffar.

Utbrottet av coronaviruset har krävt över 900 människoliv, de flesta i Fastlandskina. Fler än 40 000 har konstaterats smittade.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons