Annons

Ygeman: Skjut på Com hems tv-nedsläckning

Tv • Publicerad 7 september 2020
Comhem börjar släcka ned sitt analoga tv-nät den 8 september, vilket kan drabba äldre personer. Arkivbild.
Comhem börjar släcka ned sitt analoga tv-nät den 8 september, vilket kan drabba äldre personer. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) vill att Comhem skjuter på nedsläckningen av det analoga tv-nätet som inleds i morgon den 8 september, rapporterar TV4 Nyheterna.

Kritiken handlar om att nedsläckningen sammanfaller på ett olyckligt sätt med coronapandemin då många äldre är rädda för att ta emot hjälp i hemmet. Uppemot 500 000 hushålls uppges behöva gå över till digital-tv.

Annons

– Det är klart att Comhem inte kunde veta att coronapandemin skulle sammanfalla med övergången. Men det rimliga nu är att företaget skjuter på övergången tills äldre verkligen kan få och ta emot hjälp i hemmet, säger Anders Ygeman till TV4.

Ett par procent av de 500 000 hushållen behöver köpa en ny tv eller skaffa en digitalbox, men de flesta klarar sig genom att ändra i inställningarna.

Comhem uppger att de redan hjälpt 250 000 kunder över telefon genom sin kundtjänst. Samtidigt har man tydliga rutiner för hur en installatör ska kunna hjälpa till på ett coronasäkert sätt, enligt företagets kommunikationschef Viktor Wallström.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons