Annons

World Pride i Malmö skjuts inte upp

Pride • Publicerad 7 oktober 2020
World Pride hålls i Malmö 2021. Arkivbild från tidigare Prideparad i Malmö.
World Pride hålls i Malmö 2021. Arkivbild från tidigare Prideparad i Malmö.Foto: Andreas Hillergren/TT

World Pride i Malmö kommer att bli av i augusti nästa år. Det är uteslutet att skjuta upp eller ställa in evenemanget, uppger arrangören för Sydsvenskan.

– De största utmaningarna för restriktionerna är ju paraderna och våra headlinerscener med de stora artisterna, säger Malmö Prides projektledare Anna Tenfält.

Annons

Det var den 8 oktober 2017 som det beslutades att Köpenhamn och Malmö ska vara värdstäder för jätteevenemanget World Pride och Euro Games 2021.

Anna Tenfält säger att man internt sätter ned foten i mars om hur evenemanget ska genomföras. Det finns både en plan B, C och D, som inte går ut på att senarelägga.

– Vi kommer inte att skjuta på det. Det handlar om att World Pride arrangeras vartannat år och nästa gång är det i Sydney. Eftersom de har en annan årsrytm kommer de att arrangera det i februari 2023, säger Anna Tenfält till Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons