Annons

Woody Allens son bryter med sitt förlag

Journalisten Ronan Farrow bryter med sitt förlag sedan det beslutat att ge ut hans övergreppsanklagade pappa Woody Allens memoarer.
Litteratur • Publicerad 4 mars 2020
Ronan Farrow. Arkivbild.
Ronan Farrow. Arkivbild.Foto: Brad Barket/AP/TT

Den Pulitzerprisbelönade Ronan Farrow gav förra året ut reportageboken "Fånga och döda", som handlar om avslöjandet av Harvey Weinsteins sexövergrepp – och även om anklagelserna mot hans pappa Woody Allen.

Boken blev en bästsäljare och gavs nyligen ut på svenska. Men sedan förlagsjätten Hachette beslutat att ge ut Woody Allens memoarer klipper Farrow alla band till företaget, skriver The New York Times.

Annons

I ett mejl, som tidningen har tagit del av, riktar Farrow hård kritik mot förlagets vd Michael Pietsch.

"När vi arbetade med 'Fånga och döda' – en bok delvis om skadan som Woody Allen orsakade min familj – planerade du i hemlighet att ge ut en bok av personen som begick övergreppen. Jag kan inte längre med gott samvete samarbeta med er. Tänk om det handlade om din syster", skriver han.

Woody Allen anklagas för att ha utsatt sin adoptivdotter Dylan Farrow för sexuella övergrepp när hon var sju år gammal. Regissörens memoarer har ratats av flera större förlag i USA innan det stod klart att boken ska publiceras av Grand Central Publishing, som ingår i Hachette-koncernen.

Allen har genomgående förnekat övergreppen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons