Welle Erdball, Grega och Babian till Emmaboda

Tysk electropop, punkrock på skånska och en snickare från Stockholm som gör pop är klara för sommarens Emmabodafestival.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2010

Andreas Grega spelade på årets P3-guldgala och i höstas åkte han på turné som förband till Lars Winnerbäck. Nu är det klart att han spelar på Emmabodafestivalen 29–31 juli i sommar.

Klara är också det tyska electropopbandet Welle Erdball vars bandnamn ska vara hämtat från en tysk radioteaterpjäs från 1920-talet. Babian, som sjunger punkig rock på skånsk dialekt har du säkert hört på radio där deras Ingenting + ingenting har spelats en hel del på sistone.

Vinterbadarna i Emmaboda meddelar också att Bye Bye bicycle och En jävla fest kommer att spela på Midsommarfesten och att biljetterna till den numera är släppta.

Bokade till Emmabodafestivalen är sedan tidigare Cut Copy, Crystal Castles, Uffie, Hästpojken, Andreas Tilliander med flera.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.