Annons

Weinsteins advokater föreslår femårigt straff

Film • Publicerad 10 mars 2020
Harvey Weinsteins advokater föreslår fem års fängelsestraff för den tidigare filmmogulen. Arkivbild.
Harvey Weinsteins advokater föreslår fem års fängelsestraff för den tidigare filmmogulen. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

Harvey Weinsteins advokater tycker att fem år i fängelse är ett rimligt straff för den våldtäktsdömde före detta filmmogulen.

Det framkommer i ett brev som skickats till domaren James Burke, som Reuters tagit del av. Brevet har undertecknats av advokaterna Damon Cheronis, Donna Rotunno och Arthur Aidala.

Annons

Enligt advokaterna bör Harvey Weinsteins hälsa och ålder tas i beaktande vid fastställandet av domen, som kommer att fastställas under onsdagen.

Det femåriga straffet som advokaterna föreslår skulle vara ett relativt lindrigt straff för Weinstein, vars brott – sexuellt övergrepp och våldtäkt – kan ge upp till 29 år i fängelse.

Efter rättegången i slutet av februari fördes Harvey Weinstein till sjukhuset Bellevue på Manhattan då han klagat på smärtor i bröstet. Efter en hjärtoperation blev han förd till New York-fängelset Rikers Island, där han sitter häktad i väntan på fastställandet av domen.

Han riskerar dessutom ytterligare straff då han nyligen åtalades för fyra andra sexualbrott i Los Angeles.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons