Webbjoker från Nybro kan få tävla i Melodifestivalen

Sångerskan Matilda Warme med rötter i Nybro har chansen att nå Melodifestivalen. Hon är en av tävlingens 232 webbjokrar.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2010
Foto: 
Foto: Irina Raducan

– Jag är uppe bland molnen och svävar, så glad är jag. Det är helt ofattbart, men jätteroligt, säger Matilda Warme.

Matilda Warmes låt Call the angels är ett rent familjeprojekt. Pappan, Mattias Warme som är uppvuxen i Nybro, och hans sambo skrev bidraget. Matilda Warme spelade in låten och nu är rockballaden webbjoker till Melodifestivalen 2011.

– Pappa är min stora idol när det gäller musik och det är han som har gjort att jag har mitt stora musikintresse. Han har alltid hållit på med musik på fritiden och är självlärd i de flesta instrument, säger Matilda Warme och berättar att låten Call the angels handlar om de miljöproblem som vi har idag.

– Det är en bön från moder jord till gud p, att han får kliva fram och hjälpa till för hon orkar inte längre.

Matilda Warme är medveten om den oerhört tuffa konkurrensen. När omröstningen startade på nätet i går var hela 232 bidrag webbjokrar. Nästa vecka återstår 100 och veckan därpå 50.

När tävlingen är över återstår två bidrag som får chansen i Melodifestivalen.

– Vad som än händer så har jag lärt mig någonting. Det är en kick, helt enkelt. Målet är fortfarande att leva på musiken en dag, säger hon.

Matilda Warme är uppvuxen i Karlskrona och flyttade tillbaka dit i somras efter tre år på Lunds Dans- och musikalgymnasium. Bland meriter finns bland annat en statistroll i den omtalade musikalen Jesus Christ Superstar med Ola Salo på Malmö Opera. Just nu jobbar hon som servitris.

Webbjokrar för Kalmar län är Josefin Svensson som tävlar med den dansiga låten Now and forever, samt Leif Nyman med sin rockbluesiga Vill ha ett jobb och trubadurballaden Kom igen.

CHRISTIAN HYLSE

LOTTA NYBERG

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.